Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Το χρώμα του κρασιού είναι πηγή πληροφοριών.

Ξέρατε ότι... Η παλέτα των ερυθρών οίνων ξεκινάει από το πολύ φωτεινό ρουμπινί και φτάνει μέχρι το σκούρο βυσσινί ή και το ερυθροκυανό.
Ένα κρασί που έχει έντονο σκούρο χρώμα συνδέεται με την ιδέα της συγκέντρωσης της τανίνης. Αντιθέτως, ένα πιο ανοιχτόχρωμο κρασί υποδεικνύει σώμα πιο ελαφρύ, πιο ρευστό και λιγότερο τανικό. Έτσι μετά από μια απλή οπτική παρατήρηση, μπορούμε να αποκτήσουμε μια ιδέα της γευστικής προσωπικότητας του κρασιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...