Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί κάνουμε φλαμπέ;

Να μια πολύ καλή ερώτηση. Γιατί κάνουμε φλαμπέ; Όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε μπει στη διαδικασία να κάνουμε κάποιο φαγητό ή και γλυκό φλαμπέ. Φυσικά και η τεχνική αυτή είναι εντυπωσιακή και την κάνουμε κυρίως για να εντυπωσιάσουμε, αλλά πως θα σας φαινόταν εάν σας έλεγα πως το φλαμπέ γίνετε για 3 λόγους;



1. Ο πρώτος και πιο προφανείς λόγος είναι για εντυπωσιασμό. Συνίσταται φυσικά μεγάλη προσοχή.
2. Ο δεύτερος λόγος είναι να αρωματίσουμε το υλικό που φλαμπάρουμε με το ποτό της αρεσκείας μας.
3. Ο τρίτος και τελευταίος λόγος είναι για να κάψουμε όλα εκείνα τα περιττά λίπη τα οποία βρίσκονται εκείνη τι στιγμή στο τηγάνι μας.

Για να γίνει το φλαμπέ είναι υποχρεωτική η χρήση αλκοόλ. Ανάλογα με το ποτό που χρησιμοποιούμε έχουμε διαφορετικό αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα, αλλά και διαφορετικό οπτικό αποτέλεσμα. Όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα σε αλκοόλ ενός ποτού,και όσο περισσότερο ποτό βάζουμε, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η φλόγα. Με το που θα αρχίσει να κοχλάζει το ποτό που έχουμε ρίξει στο τηγάνι, αρχίζει και η εξάτμιση του αλκοόλ. Εκείνη είναι η στιγμή που πρέπει να βάλουμε την φωτιά.


Σημαντικό: Να κοιτάτε πάντα τι υπάρχει πάνω από το κεφάλι σας πριν φλαμπάρετε για να αποφύγετε ατυχήματα. Μην ανάψετε φλόγα κάτω από απορροφητήρα με πλαστικό φίλτρο. Τα λίπη του μπορούν να πάρουν φωτιά.

Τέλος μόλις η φωτιά σβήσει αυτό σημαίνει πως έχει φύγει και το αλκοόλ από το τηγάνι.


1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...