Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Λίγα, αλλά βασικά πράγματα για τη μαγιονέζα.

Βασικά συστατικά:
Λάδι
Κρόκοι αυγών
Αλάτι
Πιπέρι
Λεμόνι
Μουστάρδα
Ξύδι










Κατ' αρχάς το λάδι μπορεί να συγκρατήσει συγκεκριμένη ποσότητα από αυγά.
Η αναλογία είναι 6-7 κρόκοι αυγών ανά λίτρο λάδι.

Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ (ή και στο χέρι αν η ποσότητα είναι μικρή) και ρίχνουμε κορδόνι το λάδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, μουστάρδα και λίγο ξύδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.


Εάν η μαγιονέζα κοπεί, κάνουμε λίγη ακόμα μαγιονέζα με μερικούς κρόκους και προσθέτουμε σιγά-σιγά το κομμένο μείγμα στο καινούργιο. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Δοκιμάζουμε πάντα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...