Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Ρύζι και Νερό

Σχεδόν κανένας δεν ασχολείται με την ποσότητα του νερού που πρέπει να βάλουμε για να βράσουμε το ρύζι. Υπακούμε σε ένα γενικό κανόνα που λέει 1 ρύζι - 2 νερό και αν χρειαστεί παραπάνω προσθέτουμε ή αν είναι πάρα πολύ το στραγγίζουμε. εάν όμως γνωρίζαμε πόσο νερό απορροφά το κάθε ρύζι, δεν θα γινόταν η ζωή μας πιο εύκολη; Είτε βράζει το ρύζι, είτε αφού κοχλάσει λίγα λεπτά το τραβήξουμε στην άκρη, το ρύζι μπορεί να τραβήξει συγκεκριμένη ποσότητα νερού. Οι ποικιλίες του ρυζιού όμως είναι πάρα πολλές. Οι βασικές ποικιλίες που χρησιμοποιούμε, και οι πιο γνωστές είναι 6. Παρακάτω βλέπουμε τις 6 αυτές ποικιλίες και την ποσότητα του νερού που χρειάζονται:


1. Αρμπόριο     1 ρύζι με 2,5 νερό
2. Τύπου αρμπόριο     1 ρύζι με 1,8-2 νερό
3. Καρολίνα     1 ρύζι με 1,5-1,8 νερό
4. Γλασέ     1 ρύζι με 1-1,3 νερό
5. Μπασμάτι     1 ρύζι με 2 νερό
6. Σκούρο (άγριο)     1 ρύζι με 1,5-2,5 νερό



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...