Πόσες φορές μας έχει τελειώσει ένα συστατικό και είναι απαραίτητο για να πετύχει η συνταγή μας και να γίνει τέλειο το πιάτο μας; Στην περίπτωση που αυτό το συστατικό είναι το ρυζάλευρο, ορίστε μια καλή πατέντα για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Τρέχετε στην αποθήκη και ψάχνετε να βρείτε ρύζι αρμπόριο, ή μπαρμπα-μπέν όπως λένε οι παλιοί, το βάζετε στο μπλέντερ στεγνό και το κάνετε σκόνη. Σημαντικό: Να γίνει σκόνη. Τόσο απλά! Μετά καλά είναι να το περάσετε από κόσκινο, όπως και όλα τα άλευρα, για να απαλλαγείτε από τυχόν μεγάλα κομμάτια. Με άλλο είδος ρυζιού δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά λογικά το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, με εξαίρεση ίσως το σκούρο ρύζι.

Αυτό το blog αναφέρεται σε μάγειρες, αρχιμάγειρες, αλλά και ανθρώπους που θέλουν απλά να ενημερωθούν σε θέματα που αφορούν το φαγητό τους. Σκοπός είναι να ασχοληθούμε όχι μόνο με γαστρονομικά θέματα, αλλά και να ενημερωθούμε σε θέματα πρώτων υλών, διακοσμητικής, οίνων και ποτών, ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη όσον αφορά τη μαγειρική τέχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου