- Όταν τηγανίζουμε καλά είναι η θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 220 οC.
- Είναι προτιμότερο να "περάσουμε" μόνο από το τηγάνι το φαγητό και μετά να συνεχίσουμε να το μαγειρεύουμε με κάποιον άλλο τρόπο, βραστό, μαγειρευτό κ.τ.λ.
- Τηγανίζετε τα τρόφιμα στεγνά γιατί απορροφούν λιγότερο λάδι.
- Ή ποσάρετε τα πριν τα τηγανίσετε.
- Μην ανεβοκατεβάζεται συνέχεια τη θερμοκρασία κατά το τηγάνισμα.
- Χρησιμοποιήστε το ελαιόλαδο 3-4 φορές, ενώ το σπορέλαιο 1-2.
- Ο χρόνος τηγανίσματος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 30 λεπτά με το ίδιο λάδι.
- Μην αλατίζετε τα τρόφιμα πριν τα τηγανίσετε.
- Είναι προτιμότερο να "περάσουμε" μόνο από το τηγάνι το φαγητό και μετά να συνεχίσουμε να το μαγειρεύουμε με κάποιον άλλο τρόπο, βραστό, μαγειρευτό κ.τ.λ.
- Τηγανίζετε τα τρόφιμα στεγνά γιατί απορροφούν λιγότερο λάδι.
- Ή ποσάρετε τα πριν τα τηγανίσετε.
- Μην ανεβοκατεβάζεται συνέχεια τη θερμοκρασία κατά το τηγάνισμα.
- Χρησιμοποιήστε το ελαιόλαδο 3-4 φορές, ενώ το σπορέλαιο 1-2.
- Ο χρόνος τηγανίσματος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 30 λεπτά με το ίδιο λάδι.
- Μην αλατίζετε τα τρόφιμα πριν τα τηγανίσετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου