Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Περί Γλυπτικής


Ο άνθρωπος ανέκαθεν ήθελε να διακοσμεί τα εδέσματα και το τραπέζι του, για να βελτιώσει την εμφάνιση τους και να κάνει την τροφή πιο ορεκτική. Σε αυτό το σημείο εμφανίζεται ο μάγειρας καλλιτέχνης. Δουλειά του είναι η σύνθεση σκαλιστών υλικών που μπορούν να αποτελέσουν και τροφή με θέματα από την καθημερινότητα, από την ιστορία ή οποιοδήποτε άλλο θέμα του ζητηθεί.
Η καλλιτεχνική αυτή δημιουργία εξαρτάται από το ύφος της εκδήλωσης, τον τόπο και χώρο παρουσίασης, τις απαιτήσεις της πελατείας, τον χρόνο δημιουργίας, την εμπειρία του κάθε δημιουργού, τα υλικά που διαθέτει και τον τρόπο συντήρησης.
Μία καλή σύνθεση θα πρέπει να είναι όμορφη και κομψή, να υπάρχει ομοιομορφία σχημάτων και χρωμάτων, το θέμα να είναι σχετικό με το θέμα της εκδήλωσης και να μην είναι υπερβολική, ώστε να μην εστιάζετε όλο τον ενδιαφέρον σε αυτό.

Τέτοιες καλλιτεχνικές δημιουργίες συναντάμε από φρούτα και λαχανικά, βούτυρο, ζύμες ψωμιού, από αλάτι, πάγο, σοκολάτα, ζάχαρη, καραμέλα, κρέατα και ψαρικά σε ψημένη μορφή.
Οι συνήθεις λόγοι και γεγονότα για να δημιουργήσουμε μια σύνθεση είναι για διαφήμιση ή και κάποιες εκδηλώσεις όπως γάμους, βαφτίσια, συνέδρια, εορταστικές εκδηλώσεις και γεύματα σε μορφή μπουφέ.
Σκοπός είναι να εντυπωσιάσουμε, να διαφοροποιηθούμε από τους ανταγωνιστές μας και να δημιουργήσουμε ένα θέμα συζήτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...