Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Γλυπτά από Βούτυρο


Τα δημιουργήματα από βούτυρο έπαιζαν πάντα σημαντικό ρολό στις διακοσμήσεις του μπούφε. Σήμερα η χρήση νέων υλικών, όπως το φελιζόλ, που έδωσε τι δυνατότητα να καταργηθεί ο περίπλοκος εσωτερικός σκελετός από σίδερο και γάζα, έχει αντισταθμίσει αποτελεσματικά την έλλειψη χρόνο και προσωπικού. Το πιο φανερό σημάδι αλλαγής στον τρόπο διακόσμησης είναι πως πλέον η διακόσμηση δεν είναι ένα δοχείο ή κάποιο άλλο στήριγμα για το έδεσμα, αλλά ένα ξεχωριστό δημιούργημα ανεξάρτητο από την τροφή.

Βασικά εργαλεία:
·   Γυαλόχαρτο
·   Κόφτης φελιζόλ
·   Επισκόπιο
·   Πιστολάκι σιλικόνης
·   Μεγάλη σύριγγα
·   Χωνάκι ζαχαροπλαστικής
·   Μεγάλο και μικρό κορνέ
·   Πινέλο


Βασικά υλικά:
·   Φύλλα πολυστυρενίου ή φελιζόλ
·   Βούτυρο
·   Μαργαρίνη
·   Λαρδί


Η δημιουργία ενός γλυπτού από βούτυρο θα μπορούσε να χωριστεί σε 5 βασικά βήματα:
1.Χρησιμοποιώντας ένα επισκόπιο, προβάλουμε και σχεδιάζουμε το θέμα μας πάνω σε ένα φύλλο πολυστυνερίου ή μαρκάρουμε το επιθυμητό θέμα πάνω σε φελιζόλ.
2.Με τη βοήθεια ενός κόφτη φελιζόλ, σχηματίζουμε το περίγραμμα του γλυπτού και με ένα κοφτερό μαχαίρι δημιουργούμε ένα τρισδιάστατο σχήμα, το οποίο λειάνετε με γυαλόχαρτο (γυαλόχαρτο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω σε φελιζόλ γιατί το καταστρέφει).
3.Καλύπτουμε το γλυπτό με μαλακωμένο βούτυρο ή χτυπημένο λίπος (λαρδί).
4.Λειάνουμε, εάν θέλουμε, με ένα πινέλο την επιφάνεια.
5.Τέλος κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες μπορούν να γίνουν με χωνάκια ζαχαροπλαστικής, σύριγγες, πιστόλα σιλικόνης και κορνέ μεγάλα και μικρά.




2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...