Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Αγαπάτε, προτημάτε και μαγειρεύετε ελληνικά.

Το καλοκαίρι έρχεται και σιγά σιγά όλοι, ή τουλάχιστον οι περισσότεροι, μάγειρες ετοιμάζονται να φύγουν για το καλοκαίρι. Η καλοκαιρινή περίοδος, εκτός από μια περίοδο σκληρής εργασίας, είναι και η ευκαιρία που έχουμε να αναδείξουμε την ελληνική κουζίνα και δημιουργικότητα στο παγκόσμιο κοινό μας.



Σκεφτείτε πως η δουλειά που κάνουμε είναι ένα λειτούργημα, γιατί καλύπτει μια βασική ανάγκη του ανθρώπου, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα μεγάλο σόου το οποίο έχει σκοπό, ή πρέπει να έχει σκοπό, την προβολή της μοναδικότητας και ιδιαιτερότητας της κουζίνας μας και της χώρας μας.
Μπορείτε να κάνετε μοναδικά πράγματα με υλικά τα οποία θεωρείτε εσείς συνηθισμένα και γνωστά. Ντομάτα, ελαιόλαδο, φέτα, ελιές, τραχανάς, μέλι, μαντζουράνα, ρίγανη, χόρτα, γαλύπες, πεταλίδες, καβουρμάς και πολλά άλλα υλικά τα οποία χρησιμοποιούσαν στην κουζίνα τους και μεγάλωσαν με αυτά οι γονείς μας και οι παππούδες μας, μπορούν εάν χρησιμοποιηθούν και παρουσιαστούν σωστά να εντυπωσιάσουν. Μπορείτε να εντυπωσιάσετε ακόμα και με ένα ρυζόγαλο!
Αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω είναι το εξής. Από τους μάγειρες εξαρτάται εάν θα ξεχαστεί η κουζίνα μας ή όχι και επίσης από τους μάγειρες εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό εάν θα διαδοθούν και προωθηθούν τα ελληνικά φαγητά και προϊόντα.

Στόχος μας πρέπει να είναι να ξεχωρίσουμε και να αναδειχθούμε ως μια γαστρονομική δύναμη. Έχουμε μια νόστιμη και εντυπωσιακή κουζίνα. Ας τους το δείξουμε!





Καλό καλοκαίρι, καλή σεζόν, καλή δύναμη και υπομονή!
Ραντεβού πάλι τον Σεπτέμβριο!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...