
Λάδι
Κρόκοι αυγών
Αλάτι
Πιπέρι
Λεμόνι
Μουστάρδα
Ξύδι
Κατ' αρχάς το λάδι μπορεί να συγκρατήσει συγκεκριμένη ποσότητα από αυγά.
Η αναλογία είναι 6-7 κρόκοι αυγών ανά λίτρο λάδι.
Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ (ή και στο χέρι αν η ποσότητα είναι μικρή) και ρίχνουμε κορδόνι το λάδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, μουστάρδα και λίγο ξύδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Εάν η μαγιονέζα κοπεί, κάνουμε λίγη ακόμα μαγιονέζα με μερικούς κρόκους και προσθέτουμε σιγά-σιγά το κομμένο μείγμα στο καινούργιο. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Δοκιμάζουμε πάντα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου