Βασικά συστατικά:
Λάδι
Κρόκοι αυγών
Αλάτι
Πιπέρι
Λεμόνι
Μουστάρδα
Ξύδι
Κατ' αρχάς το λάδι μπορεί να συγκρατήσει συγκεκριμένη ποσότητα από αυγά.
Η αναλογία είναι 6-7 κρόκοι αυγών ανά λίτρο λάδι.
Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ (ή και στο χέρι αν η ποσότητα είναι μικρή) και ρίχνουμε κορδόνι το λάδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, μουστάρδα και λίγο ξύδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Εάν η μαγιονέζα κοπεί, κάνουμε λίγη ακόμα μαγιονέζα με μερικούς κρόκους και προσθέτουμε σιγά-σιγά το κομμένο μείγμα στο καινούργιο. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Δοκιμάζουμε πάντα!
Λάδι
Κρόκοι αυγών
Αλάτι
Πιπέρι
Λεμόνι
Μουστάρδα
Ξύδι
Κατ' αρχάς το λάδι μπορεί να συγκρατήσει συγκεκριμένη ποσότητα από αυγά.
Η αναλογία είναι 6-7 κρόκοι αυγών ανά λίτρο λάδι.
Χτυπάμε τους κρόκους στο μίξερ (ή και στο χέρι αν η ποσότητα είναι μικρή) και ρίχνουμε κορδόνι το λάδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι, μουστάρδα και λίγο ξύδι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Εάν η μαγιονέζα κοπεί, κάνουμε λίγη ακόμα μαγιονέζα με μερικούς κρόκους και προσθέτουμε σιγά-σιγά το κομμένο μείγμα στο καινούργιο. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Δοκιμάζουμε πάντα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου