Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

A' la Forestière

Μαγειρεύοντας à la forestière (α λά φορεστιέρ). Η ονομασία μπορεί να μας μπερδεύει, ο τρόπος μαγειρέματος όμως δεν θα πρέπει καθόλου. Τί είναι το à la forestière; [ah lah foh-rehs-TYEHR] που στα γαλλικά σημαίνει ''του δάσους'', αναφέρεται σε πιάτα (συνήθως πουλερικά ή χοιρινό) γαρνιρισμένα με πατάτες σοτέ σε βούτυρο, μπέικον και άγρια μανιτάρια όπως τα chanterelles, τα morels και τα porcini.
Η ονομασία α λά φορεστιέρ αναφέρεται στη γαρνιτούρα και όχι στο κύριο υλικό που πιάτου. Δηλαδή όταν κάνουμε χοιρινές ποπιέτες α λά φορεστέρ στην ουσία κάνουμε τις ποπιέτες μας κανονικά και τις συνοδεύουμε με στρογγυλές πατατούλες σοτέ, μπέικον και άγρια μανιτάρια.

Μανιτάρια chanterelles

Μανιτάρια morels

Μανιτάρια porcini




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...